Генералният директор на БТА Кирил Вълчев обиколи всичките 193 страни членки

...
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев обиколи всичките 193 страни членки
Коментари Харесай

Кирил Вълчев: На 50 години завърших обиколката си на всички 193 държави-членове на ООН

Генералният директор на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев обиколи всичките 193 страни членки на Организация на обединените нации в света. " На 50 години приключих обиколката си на всички 193 страни - членове на Организацията на обединените народи ", заяви той на профила си в обществените мрежи. 

 

Ето описа на Кирил Вълчев във Фейсбук

 

На 50 години приключих обиколката си на всички 193 страни - членове на Организацията на обединените народи (ООН).
, където съм бил доста пъти, само че взимах отпуск през трите години в организацията и използвах всички насъбрани по-рано пари по доброволните ми спестовни застраховки, с цел да отида на персонални разходи и там, където не бях ходил.

Но и през тези последни частни пътувания влагах свое време, средства и старания за намиране на нови източници на информация за Българска телеграфна агенция от национални новинарски организации и български общности по света, тъй като човек би трябвало постоянно да намира метод да връща от полученото с Божията помощ, а аз одобрих да съм отпред на институцията, призвана да споделя на България за света и на света за България тъй като Бог беше с мен в усилието да обиколя този свят и в отговор би трябвало самичък да допринеса за знанието за него на повече хора.

Ако е рекъл Господ, ще го направя и като стартира да издавам хилядите непубликувани страници мои дневници - пътеписи със фотоси от пътуванията.

Мианма беше последната ми 193-та страна, в която бяхме дружно със Силвия на малко сватбено странствуване незабавно откакто на Светла неделя след Великден в храма “Свети Йоан Рилски ” в София ни венчаха игуменът на Рилския манастир свещеник Евлогий и ректорът на Софийската духовна семинария свещеник Пахомий откакто през февруари подписахме цивилен брак край крайбрежията на българската база на Антарктида пред капитана на българския транспортен съд “Св. св. Кирил и Методий ”.

В остарялата столица Мандалей бяхме в пагодата Кутодау, където е най-голямата книга в света - 729 листа от мрамор под покриви в обособени ступи с изписани по към 100 реда текстове от учението на най-стария клон на будизма, оживял до през днешния ден - Тхеравада. Неговата цел е човек да има волята и силата осъзнато да измине пътя от познатото и общоприетото до висши светове, откъдето всичко може да види по-ясно и да бъде освободен от всевъзможни заблуди и по този начин пробуден да реализира избавление със лични му старания. А в пагодите и храмовете в Мианма като над двете хиляди в долината на античния Баган и фамозния Шведагон в Янгон има златни скулптури на изравен Буда, който пътува още с облеклата си на принц по света, с цел да си го изясни и самичък след това да преподава научените уроци.

Преди на 24 май 2024 година да навърша 51, в изпитание - в случай че перефразираме Химна на светите братя Кирил и Методий - да вляза в историята веч като българин духовно покорил страните и обходил целий мир, научих от всесветовната култура кой е за всички нации най-важният изобилен вир, за който с Божия помощ би трябвало всички да се грижим пробудени.

Душата.

Защото, както е казано в “От Матея свето Евангелие ” (16:26):

“Каква изгода за индивида, в случай че придобие целия свят, а повреди на душата си? ”

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР